oldies (but goldies): Steven Holl

stevenhollarchitects

Yesterday afternoon, Franklin & Marshall College and Steven Holl Architects celebrated the groundbreaking for the new Susan & Benjamin Winter Visual Arts Center, which will dramatically...

stevenhollarchitects

The Steven Myron Holl Foundation’s 2018 Summer Architecture Residency, Rural Compression: Cosmic Dust, is now open for applications! 5 residents, ranging from undergraduate students...

stevenhollarchitects

Tesseracts of Time is a collaboration between architect Steven Holl and choreographer Jessica Lang that premiered November 6th, 2015 at The Harris Theater for Music and Dance in Chicago....

stevenhollarchitects

The curved roofs for the Herning Museum of Contemporary Art bring balanced natural lights to the galleries, while the loose edges of the plan offer spaces for the café, auditorium,...

stevenhollarchitects

The Malawi Library and Masterplan, located in Lilongwe, Malawi and designed for the Miracle for Africa Foundation, has been given a citation in the 65th Annual Progressive Architecture...

stevenhollarchitects

Steven Holl Architects, together with Compagnie de Phalsbourg, has won the international design competition for the new Angers Collectors Museum / Le Musée des Collectionneurs and...

stevenhollarchitects

“The Rubenstein Commons building underscores the importance and relevance of the Institute’s unique, independent, and cross-disciplinary environment for scholars,” stated Robbert...

stevenhollarchitects

Steven Holl spoke on March 8th, 2018 at the Maison de l'Architecture in Geneva as part of MA's tenth season "10 Ans 10 Regards" (10 Years 10 Looks). An audience of 350 people listened...

stevenhollarchitects

The Reid Building is in complementary contrast to Charles Rennie Mackintosh’s 1909 Glasgow School of Art. Mackintosh’s amazing manipulation of the building section for light in...

stevenhollarchitects

The Stretto House in Dallas, Texas has been honored with the 25-Year Award Residential by @AIADallas! Built in 1991, the house is composed of a series of concrete "spatial dams" with...

stevenhollarchitects

The open design of Virginia Commonwealth University’s new Institute for Contemporary Art features a series of dynamic exhibition and programming spaces across its three levels that...

stevenhollarchitects

Perhaps the Knut Hamsun Center looks best in the cold Nordic winter. Located above the Arctic Circle near the village of Presteid of Hamarøy, the museum is clad in a stained black...

stevenhollarchitects

Simmons Hall at MIT: a manifesto of individuation in housing with integral social spaces expressed. It’s now 16 years old and looking great. |#MIT #SimmonsHall #spongebuilding #Cambridge...

stevenhollarchitects

In the center of Chengdu the Sliced Porosity Block-CapitaLand Raffles City creates a new metropolitan public space. The three million square foot project forms large public plazas inspired...

stevenhollarchitects

Happy Year of the Golden Dog! #hunterspointlibrary #yearofthedog #lunarnewyear #watercolorwednesday #stevenhollwatercolor #stevenholl #stevenhollarchitects

stevenhollarchitects

The Daeyang Gallery and House in Seoul is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” discovered in a book by John Cage titled...

stevenhollarchitects

Space T2 on the ‘T’ Space Reserve in Rhinebeck is a 750 square foot study of light and space surrounded by 28 acres of forest. The 1959 hunting shack was transformed by the addition...

stevenhollarchitects

With its inviting double-fronted forum opening to a serene sculpture garden, the new Institute for Contemporary Art at Virginia Commonwealth University will provide spatial energy for...

stevenhollarchitects

Steven Holl: Making Architecture opened this weekend at the Samuel Dorsky Museum! Open until July 15th and organized by the Steven Myron Holl Foundation, the exhibition examines Steven...

stevenhollarchitects

The Museum of Fine Arts, Houston's Glassell School of Art will open to the public May 20th! Here Steven Holl and MFAH chief operating officer Willard Holmes oversee construction from...

stevenhollarchitects

Maggie’s Centre Barts has been nominated for @ArchDaily’s #BuildingoftheYear for Healthcare Architecture. Vote for Maggie’s Centre Barts and other ArchDaily projects before the...

stevenhollarchitects

Steven Holl: Making Architecture opens February 10th at the Samuel Dorsky Museum, an exhibition examining Steven Holl’s intricate and distinctive design process. The exhibition, which...

stevenhollarchitects

We’re excited to announce that Maggie’s Centre Barts have made it to the final round for @ArchDaily’s #BuildingoftheYear for Healthcare Architecture. Thank you to everyone who...

stevenhollarchitects

The design for the new Tushino mixed-use development combines bar and slab structures to create a new building typology. “Tushino can be an important urban model for 21st century...

stevenhollarchitects

@archdaily has nominated the Lewis Arts Complex at Princeton University as one of the best buildings of the year (along with the Institute for Contemporary Art and Maggie’s Centre...

stevenhollarchitects

@archdaily has nominated the Institute for Contemporary Art as one of the best buildings of the year (along with the Lewis Arts Complex and Maggie’s Centre Barts)! Vote through the...

stevenhollarchitects

We are excited to announce that Steven Holl Architects, in collaboration with Art-group “Kamen”, has won the international design competition for the residential quarters of the...

stevenhollarchitects

The Whitney Water Purification Facility and Park in Connecticut is comprised of six landscaped sectors, analogs of the six processes of water treatment in the underground facility below....

stevenhollarchitects

While most Maggie’s Centres are realized as horizontal buildings, Maggie’s Centre Barts is more vertical, sitting on a historically charged site. The three story centre has an open...

stevenhollarchitects

Looking for a weekend getaway? On a hilltop site surrounded by mountains, the “Y” House ascends the hill, splitting to form two arms, ending in balconies. The "Y" cuts a slice of...

stevenhollarchitects

“We are very enthusiastic to see Joe returning to the joy of opening, as he was involved in the project from the first day. It is like a family reunited in celebration.” – Steven...

stevenhollarchitects

“The idea was to have a building that inspired art. Has it ever. We could make a book simply of work created for or because of the atrium space in Visual Arts Building... The thing...

stevenhollarchitects

The main entrance of the new Institute for Contemporary Art is formed by an intersection of the performance space and forum, adding a “Z” component to the “X-Y” movement of...

stevenhollarchitects

With courses looming for university students, it’s time for many to return to their dorms. Simmons Hall at MIT is a 350-bed residence envisioned as part of the city form and campus...

stevenhollarchitects

“The greatest honor an architect might have is to build a project that is appreciated and enjoyed by its inhabitants. Often the inhabitants arrive after the building is completed...

stevenhollarchitects

Art Building West at the University of Iowa is a hybrid instrument of open edges and open center; instead of an object, the building is a “formless” instrument. Implied rather than...

stevenhollarchitects

Set to open this April, the Institute for Contemporary Art has been named one of @archdigest’s most anticipated buildings for 2018! “Virginia Commonwealth University's new Institute...

stevenhollarchitects

Steven Holl Architects wishes all a Happy New Year! Thank you to our friends and collaborators for a great year. 2017 celebrated the opening of the Lewis Arts complex and Maggie’s...

stevenhollarchitects

Ribbons Study 1: an early concept watercolor for Maggie’s Centre Barts, painted January 2012. The use of color in Maggie’s Centre Barts was integral to the design. The façade of...

stevenhollarchitects

Happy holidays from Steven Holl Architects. We hope your last days of 2017 are filled with light. | Photo by @iwanbaan | @maggiescentres @st_bartholomews_hospital @nhsbartshealth @jmarchitects...

stevenhollarchitects

“The infinite possibilities of light have been evident from the beginning of architecture and will continue into the future. The revelations of new spaces, like interwoven languages,...

stevenhollarchitects

The Lewis Arts complex at Princeton University was recently named the Mid-Atlantic Building of the Year by Architects’ Newspaper! The 8,000 sq ft forum is daylight by skylights in...

stevenhollarchitects

“Space is oblivion without light. A building speaks through the silence of perception orchestrated by light. Luminosity is as integral to its spatial experience as porosity is integral...

stevenhollarchitects

Maggie’s Centre has just been selected as one of the most influential buildings of 2017 by @archdigest. “Unlike most architects who use pen or pencil, Holl primarily uses watercolors...

stevenhollarchitects

“So [St Bartholomew’s Hospital] is 894 years old—almost 900. And if you think about it, it’s the longest game of architectural chess in Britain, too, where each architect changed...

stevenhollarchitects

The Maggie’s Centre Barts, designed by Steven Holl Architects in partnership with @jmarchitects, celebrates its opening today. Maggie’s Barts, sited in central London, will provide...

stevenhollarchitects

Thank you @ArchDigest for including us on the 2018 #AD100 list! We are honored to have our name next to so many incredibly talented designers and firms. | Visual Arts Building at the...

stevenhollarchitects

The Loisium Visitor Center and Hotel in Langenlois (60 miles west of Vienna) are designed to celebrate the rich local heritage of a magnificent wine vault system. Parts of the historic...

stevenhollarchitects

As students rush to the end of their fall semester, we hope they remember to look up from their work every once and a while. The interior renovation of an 1890s NoHo building for New...

stevenhollarchitects

The flat, geometric elements of the Planar House turn the home into a vessel for displaying contemporary art. The smooth Venetian plaster and concrete walls follow the simple orthogonal...

stevenhollarchitects

The Sarphatistraat Offices on the Singelgracht in Amsterdam are contained in a four-story brick “U” merging internally with a new “sponge” pavilion. The aim of the project,...

stevenhollarchitects

We’re back in the office after a peaceful Thanksgiving weekend, filled with family, friends and gallery visits. We hope you had some time to slow down and see some art, too. Here...

stevenhollarchitects

“Will not ever lose the faith. You keep it as well. Your suspended rehearsal studios building at Princeton is Architecture on the highest level. Mentally and purposefully. Bravo.”...

stevenhollarchitects

Some offices are even better on the weekend. Hovering over a large public garden inspired by Burle Marx, the Horizontal Skyscraper combines office spaces, apartments, and a hotel. Sea...

stevenhollarchitects

The Glassell School of Art at the Museum of Fine Arts, Houston will open this May as the first of two Steven Holl Architects’ buildings for the 14-acre campus. The ‘L’ shaped...

stevenhollarchitects

“Every building has an idea. It’s not just about fulfilling the program.” – Steven Holl Read @fabnyny’s piece on Steven Holl for Architectural Digest online (link in bio)...

stevenhollarchitects

Steven Holl and Chris McVoy celebrated 10th Anniversary of the #BlochBuilding with great friends @nelsonatkins and @bnimarchitects. The museum keeps the building beautifully and uses...

stevenhollarchitects

Steven Holl and Chris McVoy descend upon Kansas City today and tomorrow to celebrate a decade of the Bloch Building at the Nelson-Atkins Museum. Comprised of five interconnected “lens”...

stevenhollarchitects

Steven Holl recently sat down with Surface Magazine to discuss his creative process, the Hunters Point Community Library, and the importance of watercolor. Thank you @surfacemag for...

stevenhollarchitects

We are excited to announce that Steven Holl Architects, in collaboration with Rüssli Architekten, has won the international design competition for Médecins Sans Frontières’ new...

stevenhollarchitects

"The Light, The Dark": "I had long thought that architecture measures light... I also believe that architecture is an instrument–such as a hammer or a violin–that enables our actions."...

stevenhollarchitects

The @Columbia football team is undefeated for the first time in years. While we can’t take credit for the team’s success, we’d like to think our Campbell Sports Center had something...